A laminált padlók termékcsoportja 15-20 évvel ezelőtt jelent meg hazánkban, és rendkívül sok előnye miatt gyors népszerűségre tett szert. Miután cégünk profiljában mindig is kiemelt helyet kapott, fogadjanak meg néhány jó tanácsot.

 

Mint minden termékkörnek, nekik is megvannak az előnyei.

Sorjában:

Színek, mintázatok. Hálózatunkban több, mint száz színből és mintázati formából választhatnak vásárlóink, ami természetesen lehetővé teszi, hogy bármilyen megjelenésű otthonba találjanak megfelelőt. Mindig kiemeljük: a parketta, padló nagy felület, dominálni fog lakásukban, a döntést körültekintően hozzák meg. (Csendben jegyezzük meg: a műszaki paraméterek tisztázása után feltétlenül kérjék ki a ház asszonyának véleményét, mert ahogy láttuk, ott bizony mindig ő dönt…)

Egyszerűség: A közhiedelemmel ellentétben a laminált padló lerakása nem tartozik a világ legegyszerűbb munkái közé. Tény és való, hogy a szakemberek gyorsan haladnak, szépen meg tudják csinálni, össze tudják futtatni a felületeket és paneleket – na de azért szakemberek! Másnak tovább tart, nem lesz szép, sok lesz a kieső/leeső darab, stb. (Jelen sorok írója a nagynénjének rakott parkettát –soha többet!) Összefoglalva: egy jó szakember gyorsan, pontosan és tisztán fog dolgozni, magas minőséget hagy hátra maga után, ezáltal Ön sokat megtakarít a padló élettartamán.

Ár. Nem mellékes, hogy a laminált padlók árképzése igen kedvező, de minden esetben javasoljuk, hogy a megfelelő ár-érték arányt igyekezzenek kiválasztani, ne pedig a legolcsóbb terméket. Ezt a termékek műszaki adataiból következtethetjük ki, ami talán nem is olyan bonyolult, mint első ránézésre.

 

A panel vastagsága: Alapvetően Magyarországon 6-7-8-10-12 mm-es laminált padlókat forgalmaznak. A panel vastagsága természetesen nem mellékes tényező a padló élettartamának és minőségének meghatározásakor, de nem is ez a fő szempont. Nyilván egy terhelt felületnek alapot egy vastagság tud nyújtani, ezért cégünk megszűntette a 6 mm-es padlók forgalmazását.  A vastagság kiválasztását természetesen a hely is meghatározhatja, hiszen nem mindenhova fér el mondjuk egy 8 mm-es padló.

A felület kopásállósága azonban igenis fontos tényező, ez fogja meghatározni, hogy a padló hogyan viselkedik majd használat közben. Ezen járunk, erre ejtünk le tárgyakat, gyermekünk ezen tologatja játékait. A kopásállóság tekintetében 31 és 32-es értékű padlókat forgalmazunk, ezek mindegyike alkalmas lakossági felhasználásra, de nagyobb forgalmú helyekre (pl. nappali, előszoba), valamint irodákba, közösségi terekbe mindenképp a 32-eset javasoljuk.

 

Mielőtt vásárolnak, egy jó tanács:

a normál használatra szánt padló minimum 7 mm vastag, és legalább 31-es kopásállósági mutatóval rendelkezik!

Ha Önök egy olyan melléképületükbe szánják a padlót, ahova évente 3-szor lépnek be, akkor válasszák a 6 mm-es padlót – de nálunk ilyet sajnos nem  kapnak.

Van egy olyan kiegészítő, melyet sok lerakó sem „szeret” alkalmazni, de mi szinte ragaszkodunk hozzá: ez a Clickguard. A termék alkalmassá teszi a laminált padló felületét a napi szintű takarításra, felmosásra, hiszen a panelek illesztését légmentesen lezárja, így víz, folyadék nem kerülhet az anyag közé, alá. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a padló vízálló lenne, viszont szükséges ahhoz, hogy élettartamát minimum 30%-as megnöveljük.

És végül higgyenek nekünk:1400 Ft alatt nem lehet vállalható minőségű padlót venni. Ne csak az árát nézze, mert lehet, hogy fél év múlva kezdheti elölről a felújítást.

 

Forduljon hozzánk bizalommal, 12 év tapasztalata áll mögöttünk!