Rögtön az elején mondjuk el, amit valószínűleg mindenki tud: a laminált parketta vonzereje leginkább abban rejlik, hogy rendkívüli módon képes hasonlítani a valódi, fából készült parkettához, mégis jóval kedvezőbb árfekvésű annál. Emellett sokkal kevésbé érzékeny és jóval igénytelenebb is, mint az „igazi verzió”: nem annyira sérülékeny, mint a faparketta, nem igényel akkora karbantartást és tulajdonképpen kopásálló is. No de akkor mégis miből készül, ha nem fából?

A laminált padló alapját egy speciális technika segítségével állítják elő faforgácsból – erre az alapra kerül a különböző mintázatú dekorációs réteg, melyet aztán egy műgyanta réteg követ, ennek köszönheti különösen nagy kopásállóságát.

Természetesen vannak dolgok, amire figyelni kell: mivel ez egy elég vékony padlótípus, a felmosást, ázást például nehezen tűri, valamint nehezebben javítható. Ez nem biztos, hogy mindenkinek hátrányt jelent, mindenesetre ki kell emelni, hogy keményebb, ezáltal kopogósabb, hangosabban lehet rajta közlekedni, mint a valódi parkettán. A laminált padló egyik kényes pontja a pihentetés: a burkolóanyagot legalább 48 óráig azonos környezetben kell tárolnunk, mint ahova le fogjuk rakni, ellenkező esetben ugyanis a padló deformálódni, púposodni fog, és ilyenkor visszabontás szükséges, majd ismételt lerakás előtt kétnapos pihentetés. Ha ezt a szabályt betartjuk, nem lehet gond.

Megfelelő aljzat, lerakás és használat mellett akár több évtizedig is kiszolgálhat bennünket, ami kimagasló, tekintve, hogy az egyik leggazdaságosabb burkolatfajta. Kínálatunkban mintegy hatszáz(!) féle laminált padló érhető el, 7, 8 és 10 milliméteres vastagságban. Háromféle típusa van ezen kívül: a 31-es, 32-es és 33-as változat; ez a kopásállóságukat jelöli. Igény szerint termékeinket házhoz szállítjuk, lakását felmérjük, a padlózatot pedig be is építtetjük szakembereinkkel – Önnek nincs más dolga, mint árajánlatot kérni!