Rövid bejegyzésünkben arra kívánunk rávilágítani, hogy az ajánlott technológia betartása mennyivel meghosszabbítja padlójának élettartamát.

Egyik irodánkba 2010 környékén raktunk maradvány padlókat, akkor úgy gondolva, hogy átmeneti jelleggel – ezért látható, hogy több dekort fektettek egymás mellé kollégáink.

Egy dologra figyelmeztettük őket (ha kellett egyáltalán), hogy a padló előkészítése, az alátétezés olyan legyen, hogy az új padló rakásánál ez már ne legyen extra munka.

 

Ezért:
– Helyes aljzatkiegyenlítés, padloponozás történt
– Párazáró fóliát, alátétfóliát alapos, gondos lehelyezéssel oldották meg
– Megfelelő tömítéssel (clickguard) látták el a padlóelemek illesztéseit

A padlócsere oka így 10 év után egyértelműen esztétikai kérdés volt, azon belül természetesen az irodai görgősszék okozta kopás volt látványos, egyébként a padló műszakilag kiváló állapotban volt.

ilyen volt

ilyen lett

A gyorsított videon jól látszik, hogy a korábbi padló felszedése után az újat „egyszerűen” csak lefekteti a kolléga a meglévő aljzatra, hiszen a párazáró fólia és az alátétfólia tökéletes állapotban volt. (Erre egyébként magunk sem számítottunk, így visszavittük a szaküzletbe a kiegészítőket.)

A padló lerakásánál természetesen árgus szemekkel figyeltük, hogy mindenhova megfelőlen kerül e tömítő (clickguard), hiszen – mint az e példából is látszik – hosszú évekre biztosítja a padló párazárását (NEM teszi vízállóvá, de a nagyon enyhén nedves feltörlés lehetőségét biztosítja.)

Amikor kollégáink a kiegészítők és a helyes technológia betartását javasolják, akkor nem feleslegesen szeretnének Önökre tukmálni dolgokat, és nem „szakmázgatnak”. Jót akarnak!