Padló és ami alatta van

Rövid bejegyzésünkben arra kívánunk rávilágítani, hogy az ajánlott technológia betartása mennyivel meghosszabbítja padlójának élettartamát.

Egyik irodánkba 2010 környékén raktunk maradvány padlókat, akkor úgy gondolva, hogy átmeneti jelleggel – ezért látható, hogy több dekort fektettek egymás mellé kollégáink.

Egy dologra figyelmeztettük őket (ha kellett egyáltalán), hogy a padló előkészítése, az alátétezés olyan legyen, hogy az új padló rakásánál ez már ne legyen extra munka.

 

Ezért:
– Helyes aljzatkiegyenlítés, padloponozás történt
– Párazáró fóliát, alátétfóliát alapos, gondos lehelyezéssel oldották meg
– Megfelelő tömítéssel (clickguard) látták el a padlóelemek illesztéseit

A padlócsere oka így 10 év után egyértelműen esztétikai kérdés volt, azon belül természetesen az irodai görgősszék okozta kopás volt látványos, egyébként a padló műszakilag kiváló állapotban volt.

ilyen volt

ilyen lett

A gyorsított videon jól látszik, hogy a korábbi padló felszedése után az újat „egyszerűen” csak lefekteti a kolléga a meglévő aljzatra, hiszen a párazáró fólia és az alátétfólia tökéletes állapotban volt. (Erre egyébként magunk sem számítottunk, így visszavittük a szaküzletbe a kiegészítőket.)

A padló lerakásánál természetesen árgus szemekkel figyeltük, hogy mindenhova megfelőlen kerül e tömítő (clickguard), hiszen – mint az e példából is látszik – hosszú évekre biztosítja a padló párazárását (NEM teszi vízállóvá, de a nagyon enyhén nedves feltörlés lehetőségét biztosítja.)

Amikor kollégáink a kiegészítők és a helyes technológia betartását javasolják, akkor nem feleslegesen szeretnének Önökre tukmálni dolgokat, és nem „szakmázgatnak”. Jót akarnak!