Manapság a szalagparketták is igen nagy népszerűségnek örvendenek: valódi fából készülnek, azonban úgymond teljes mértékben elő vannak készítve, beszerzés után azonnal lerakhatóak és használhatóak. Ha szeretnék tudni, mit is jelent ez az előkészítettség illetve mik a szalagparketta egyéb előnyei, olvassa el cikkünket!

Azonnali használhatóságuk titka, hogy eleve, gyárilag kerültek lakkozásra, így a lerakás után nem igényelnek további munkálatokat – ezért is szokták ezt a parkettafajtát készparkettának is nevezni. Élettartama hosszú, felújítható, cserélhető, ezért igazán hasznos befektetés, nem beszélve az esztétikai érdemeiről.

3-4 alkalommal újracsiszolható anélkül, hogy újra le kellene rakni vagy teljesen kicserélni, ezért valóban sokáig lakásunk része lehet. A „klikkes” rendszernek köszönhetően egyszerűen lerakható és fel is szedhető, nem kell rögzíteni a fogadó aljzathoz sem. Szerkezetileg 3 különböző rész alkotja: a legfelső réteg, a járófelület keményfából készül, az alsó kettő pedig keményfából. Padlófűtéshez leginkább a tölgyfából készült típusokat javasoljuk, mivel problémát jelenthet az egyéb fafajok alakváltozása, deformálódása a fűtéssel járó hő hatására.

Kizárólag nálunk kapható, saját fejlesztésű termékünk a JOLA-Lignum szalagparketta, amelyet tapasztalataink ismeretében és segítségével fejlesztettünk ki. A terméket egy meleg színhatású hétszeres (UV-védelemmel rendelkező) lakkrendszerrel kezeljük.