Laminált padló

Annyiszor hallom. Mi a lényege?

A laminált padló ipari előállítású, felületén fotófóliával és védőlakk borítással ellátott padozati megoldás. Helyesen padló, hiszen nem fa alapanyagú parkettáról beszélünk!

Miért és kinek ajánljátok?

A laminált padlók rengeteg előnnyel bírnak, a legfontosabbak: gyorsan telepíthetők, igen széles árspektrumban kaphatóak, több száz színben és mintázatban forgalmazzuk. A helyes lerakási rendszer (technológiai sorrend) és a minőségi minimum betartása mellett évtizedes megoldás! (Üzleteinkben nem kaphat olyan terméket, melynek lerakását nem javasoljuk!

Fel tudom újítani?

Nem. A laminált padló nem csiszolható, nem lakkozható, így elhasználása esetén cserére szorul. Ez 10-15 év alatt megtörténhet, és mivel a lakásfelújítások gyakran érintik a belsőépítészeti újragondolásokat, nem is baj a padló cseréje (színek, mintázatok). A padlók választékában megfigyelhetők trendek és irányzatok, melyekhez cégünk folyamatosan igazodik.

Kopásállóság, panelvastagság számít?

Természetesen igen, de nem egyenes arányban. Cégünk 7-8-10 mm-es vastagságú padlókat forgalmaz, ezek jelentik a szakma szerint a minimum statikai megbízhatóságot. A kopásállóság ezzel közvetlen összefüggésben nincs, de az is meghatározó mutató. A 31-es kopásállóságúakat kisebb forgalmú helyekre, míg a 32-eset nagyobb, akár irodai forgalomra is bizton ajánljuk.

Mire figyeljek a döntésnél?

A műszaki kérdésekben boltvezetőink tájékoztatni fogják mindenről, a szín kiválasztásánál ügyeljenek arra, hogy felületének méretéből adódóan dominálni fog a helységben. A sötétebb tónusok természetesen szűkítik a teret, és a por is jobban meglátszik rajtuk. A 2015 végi trend a statisztikáink szerint a szürke, sőt szinte fehér padlók térnyerését hozta.

Ha nálatok ilyen van, súgj meg néhány tippet!

A technológiai sorrend megtartására ügyelni kell, és a lerakónál is ragaszkodjon hozzá, hiszen ugyan lehet, hogy 3-400 Ft-ot jelent négyzetméterenként, de évekkel meghosszabbítja az élettartamot. Külön kiemelnénk a vízzáró tömítést (Clickguard), melynek haszna, hogy a felmosás-takarítás illetve véletlen a vizes balesetek következményeitől megóvja a padlót. A Bona takarító szetteket különösen ajánljuk, pofonegyszerűvé és sokkal szebbé válik a padlóápolás!

Showing 1–15 of 185 results