Nem egészen 1 éve írtunk már a vinyl burkolatokról korábbi cikkünkben.

Mivel a melegburkolatok piacán a vinyl padlók térhódítása napról-napra jelentősebb, ezért a mostani írásunkban segítünk választani a klikkes, és ragasztós típusból, és a leggyakrabban felmerülő kérdésekre válaszolunk.

Általánosságban mind a ragasztós, mind pedig a klikkes padlóra elmondható, hogy,

A vinyl burkolatok fektetése nem igényel drága, és speciális szerszámokat, leegyszerűsítve elegendő egy sniccer, és egy gumikalapács a lerakásához.

Vinyl padló sérülése esetén, kiviteltől függetlenül, elegendő a sérült részt cserélnünk, legyen az a helyiség bármely részében, nem kell hozzá visszaszednünk a teljes burkolatot.

100%-ban vízálló, így tökéletes választás a vizes helyiségeink burkolására is, nem kell kompromisszumot kötnünk az eltérő mintákra vonatkozóan (pl. fürdő, konyha, közlekedő), egységes megjelenést tudunk biztosítani otthununk összképére.

Sokkunknak riasztólag hat a választás során a ragasztós burkolat esetében a ragasztó szó, mind a lerakás szempontjából (időigényesebb, szaktudást igényel), mind pedig egészségvédelmi szempontból (ez utóbbitól való félelem teljesen jogtalan), ezt el kell felejteni, van rá megoldás!

A ragasztós padlóhoz használható megfelelő alátétlemez segítségével ez a lerakási idő jelentősen lerövidíthető, és az alátétlemez az esetleges egyenetlenségeket is képes elnyelni.

Padlófűtésre alkalmazható a vinylburkolat?

  • Kivétel nélkül, bármelyik vinylpadló alkalmas padlófűtéssel ellátott helyiség burkolására

Csak frissen aljzatkiegyenlített fogadó aljzatra fektethető a vinylpadló?

  • Nem. A vinylpadló a típusnak megfelelő alátétlemez kiválasztásával, és használatával bármilyen egyéb padlótípusra is könnyen (linóleum, hagyományos PVC-padló, parketta, laminált padló) fektethető, de összeségében mindkét típusra elmondható, hogy a vinylpadló esetében a sík aljzat nagyon fontos.

Mi a helyzet a járólappal, a meglévő járólapot fel kell szedni?

  • Járólap esetén a vastagsága miatt a klikkes burkolatot javasoljuk. Alátétlemez használatával, évek elteltével sem fog a járólap fugája „átütni” a burkolaton.

Egészségvédelemi szempontból biztonságos anyag a vinylpadló?

  • Teljes mértékben. Minden általunk forgalmazott vinylpadló Ftalát-, oldószer- és nehézfém mentes, továbbá antibakteriális felülettel rendelkezik.

Költségszempontból melyiket válasszam?

  • Általánosságban közel azonos m2 árral számolhatunk mindkét típus esetében. A ragasztós burkolat olcsóbb, de a lerakáshoz szükséges kiegészítő termék, mint pl. a ragasztó (szerszámot igényel), vagy a speciális alátét ára magasabb. A klikkes burkolat burkolat esetében pont fordítva van, a burkolat ára magasabb, de a kiegészítő termék ára alacsonyabb.

A burkolt helyiség azonnal használatba vehető?

  • Klikkes burkolat esetében azonnal, a ragasztós burkolat esetében meg kell várni a felhasznált segédanyag kötésidejét

Reméljük, rövid írásunkkal segítünk egy kicsit a megfelelő padlótípus kiválasztásában, további felmerülő kérdése esetén várjuk szaküzletünkben, ahol szakértő Kollégáink állnak rendelkezésére!