Sportpadló növelt terhelhetőségre, közösségi sportlétesítmények, iskolai sportpályák, edzőtermek burkolására, rétegvastagság az épített szerkezetnél 85-95 mm, többrétegű felépítéssel. Az alap, hordozó felületben kialakítható padlófűtési rendszer elektromos fűtéssel, többszörös védelmű szabályozás alkalmazásával. Párnafázatra épített rendszer, a párnafák alatt gumi, vagy agglomerátum támasztóréteg elhelyezéssel, fenyő deszkázattal és magas kopás állóságú többrétegű lakkozással. A felső járófelület kemény lombos fafajból készül.

spotpadlo    növelt terhelésű sportpadló

Prémium sportpadló, a kiemelt igénybevételű, nemzetközi rendezvények bonyolítását szolgáló, sportobjektumok padlószerkezete. Nyugodtan nevezhetjük szerkezeteknek, mivel épített rendszere olyan komponenseket tartalmaz, melyek úgy a rugalmas alátámasztást, mint a tökéletes szintezhetőséget biztosítják.

A szerkezet vastagsága jellemzően 90 mm feletti, alsó részében a magassági beállítást szolgáló támrendszer, rezgéscsillapító alátétekkel, majd a párnafa rendszer újabb csillapító réteggel, a táblás teherelosztó rendszer és végül a padló járófelület következik.

Egyes típusainál a teherelosztó rendszer alatt még egy harántirányú lécezés is található, aminek révén a felület együttmozgása garantálható.

sportpadlo3    prémium szintezhető sportpadló  sportpadlo2

 

Igen lényeges bármely rendszernél a megfelelő párazárás kialakítása, amit a felső járófelület alatt PU fóliával biztosítanak. Szerepe kiemelkedő, mivel az aljzatból esetlegesen felszálló pára maradandó és végzetes hibákat tud okozni a felületben.

A padlók lerakása nem kis feladat, típusaiktól függetlenül, tekintve, hogy jelentős, összefüggő, felületek szintezett burkolásáról van szó. Ennek kielégítésére már az aljzat építés időszakában fokozott figyelmet kell fordítani, tekintve, hogy az aljzatkiegyenlítéssel elérhető sík minőség a fektetési-larakási munka hatékonyságának alappillére.

sportpadlo4                     sportpadlo5

                              Sportcsarnok táblás padló fektetése

 

Nem akarjuk Önöket terhelni a nem természetes fafelületű sportpadlók ismertetésével, csak címszavakban néhány példa: PVC járófelületű, linoleum járófelületű, kültéri-vízálló járófelületű

burkolatok is léteznek szép számmal, de az egy más terület.

A sportpadlók, terhelésük révén, nagyobb sérülési kockázatot jelentenek, mint egy átlagos beltéri padló. Ezért javításuk kiemelt fontosságú, amihez több cég is kifejlesztett úgy eszközöket, mint anyagrendszereket. Az eszköz jellemzően egy elektromos vagy gáz működtetésű, melegítésű, olvasztópáka, a javító anyag keményviasz, melyet szín szortimentként lehet beszerezni, és a különféle színek az olvasztással egymással keverhetők, így hordva fel a javítandó pontra. A viasszal feltöltött mélyedés, hiba, ezt követően célszerszámokkal síkba munkálható, majd egy védőlakkot kell a felületre felszórni, ami keménységével megakadályozza az idő előtti kikopást, kipergést. Ez a rendszer csak kisebb sérülések javítására alkalmas, esztétikus megoldás.

sportpadlo6