Padlóban otthon vagyunk – lépjen be hozzánk bizalommal – a szakkereskedő tapasztalataival 21.

Folytatva a padlósík feletti rész segédanyagainak sorát, egy kiváló termékre szeretnénk felhívni figyelmüket. Köztudott, hogy a mai laminált padlók illeszkedése, illesztési megmunkálása, már olyan magas szinten van, hogy szinte kizárják a nedvesség bejutását. Egy dolgot nem tudnak azonban, ez a védelem a túlzott felmosás ellen. Gyakran fordul elő, hogy figyelmetlenségből, vagy oda nem figyelésből, túlzott vízmennyiség kerül a padlóra, ami már képes beszivárogni a leggondosabban megmunkált illesztésbe, nem beszélve olyan környezeti hatásokról, mint például egy konyhatér, ahol a feltörlés igénye nagyságrendekkel nagyobb, mint egy lakótér esetén.

Itt jut szerephez a Click Guard tubusos impregnáló-tömítő anyag, melyet a padló lerakásakor a hosszanti és kereszt élre, a csapos rész felső vonalában, célszerű egyenletes, de vékony rétegben felhordani. Ez az anyag hosszú távú, rugalmas, részárást biztosít. Ha a felületre kitüremkedik nedves ruhával azonnal letörölhető.

click_guard-laminalt_padlo_impregnalo_tomito-1

A parketták, svédpadlók, fektetésekor gyakran találkozunk avval a jelenséggel, hogy a gondos gyártás ellenére kisebb illesztési hézagok jelentkeznek az egységes felületben. Ennek orvoslására fejlesztettek ki egy nagyszerű tömítő anyagot, az Ultracoat Binder-t, ami a finom csiszolatporral keverve, a felületre felhordva, kiváló és rugalmas részárást biztosít. Nagyon jól alkalmazható nem csak új, hanem régi parkettáknál is, felújítás során. Jó tulajdonsága az anyagnak, hogy a régi parkettáknál, alkalmazásával, a nyikorgás megszüntethető.

ultracoat_binder_csiszolopor-2

Nem lenne teljes a kép, ha nem ejtenénk szót egy manapság már megszokott, és jól alkalmazható szerelvényről, a burkolatváltó profilról. Formai, kapcsolódási, színállási választéka szinte korlátlan, az alkalmazási helyek megszámlálhatatlanok. Korábban két helység között jellemzően a küszöb volt az, ami a burkolatokat elválasztotta egymástól, manapság ezek a profilok vették át a helyet. Akár azonos burkolat vastagság, akár eltérő magasság „összehozása” a feladat, ezekkel a profilokkal , igazodva a burkolatok színállásához, ez megoldható.

parketta3         parketta4        parketta5